Какаови пастички

14/11/2017
Eлза
отEлзаНовак38715
"Идеалното допълнение към чаша ароматно кафе "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 413
  • Преглеждания за месеца1412
  • Преглеждания за седмицата1412
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, какаото, содата, бакпулвера. Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото, киселото мляко и водата. Изсипете яйчената смес в сухите съставки.

Бъркайте до еднородна смес. Накрая добавете горещото кафе, като бъркате непрекъснато. Ако варите кафето в джезве го прецедете преди да го сипете.

Изсипете сместа в голяма правоъгълна тава с хартия за печене. Моята е с размери 35-27 см. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Оставете блата да изстине напълно. Разделете го на 3 еднакви платки. Разбийте конфитюра с пасатор за кратко, за да е гладко.

Сложете първата платка в подходяща чиния, намажете с 1/3 от конфитюра. Слагате втората отгоре мажете отново и така и с третата. Най-отгоре завършвате с конфитюр. Оставяте за 1-2 часа в хладилник.

За глазурата - разтопете за кратко течния шоколад и го нанесете с лъжица хаотично отгоре. Може да ползвате и обикновен шоколад с малко масло или олио.

Нарежете на пастички и се насладете!

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар