Апетитни телешки кюфтенца на фурна

14/11/2017
"Идеални за всеки ден и повод "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо862
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 600 г
  • печурки - 6 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • бира - 1/2 к.ч. тъмна
  • чесън - 3 скилидки
  • люти чушки - 1 бр. червена
  • риган
  • кисели краставички - 3 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1/4 връзка
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката кайма се подправя със сол, черен пипер, риган.

Към нея се добавя разбитото с бирата яйце, наситнения магданоз, нарязаните на малки кубчета кисели краставички, наситнената люта чушка (без семките), пресованите скилидки чесън и предварително почистените и нарязани на ситно печурки.

Омесва се хубаво и се оставя на стайна температура за половин час.

След това с влажни или намаслени ръце се оформят средни на големина кюфтенца, поставят се в тавичка с леко намазана с олио хартия за печене и се запичат в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 15 минути.

Могат да се поднесат както като основно ястие с подходяща гарнитура, така и като мезе за червено вино или тъмна бира.

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар