Палачинкова бохча

14/11/2017
Rumi Kuskuschieva
отRumi KuskuschievaЧирак13255
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата121
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо подгответе перата от зеления лук. Понеже е сезона на праз лук аз използвах пера от него, като ги нарязах на по-тънки ленти и ги сложих във вряща подсолена вода за 5 секунди. Това бланширане прави перата по-лесни за връзване.

След това пригответе сместа за палачинките. Почти всеки знае как се приготвят палачинки, но за начинаещите ще кажа моя начин.

Сложете яйцето в купа и го разбийте, прибавете млякото и щипка сол, разбийте сместа, прибавете пресятото брашно, като същевремено разбърквате, докато се получи еднородна смес без бучки с гъстотата на боза.

Загрейте на котлона тиган с незалебващо дъно, намажете с няколко капки олио. С черпак излейте от палачинковата смес, като с въртеливо движение разклащате тигана, така че сместа да се разстлее равномерно. Палачинката се пече от двете страни.

Веднага започваме и плънката.

Пилешките гърди ги режем на ивици, гъбите на филийки и ги пържим в тиган. Като се запържи пилешкото се добавя топеното сирене, може да се добави и малко вода, ако е необходимо, за да не залепне. Когато сиренето се разтопи слагаме подправките.

Хубаво е да сложите плънката още докато е на тигана, взимата една лъжица от плънката и я сипвате в средата на палачинката. Захващате я от всички краища, събира се като торбичка и се завързва със стрък зелен лук.

За плънка може да използвате любимата руска салата, също ще е много вкусно.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар