Есенна супа с Братвурст

14/11/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132311
"Вкусни импровизации с Братвурст - непременно опитайте "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме зеленчуците за супата. Нарязваме на едри парчета картофите, праза, пащърнака, гулията и морковите.

Сваряваме ги в подсоления зеленчуков бульон до готовност. В него поставяме цяла клонка чубрица. Пасираме ги заедно със сварената зелена леща. Прибавяме сметаната и маслото, като разреждаме с бульон до желаната от вас гъстота (аз обичам да е с по-плътна консистенция).

Кипваме за кратко още веднъж и отстраняваме от огъня. В сух тефлонов тиган запичаме ядките кашу. След като се охладят ги смиламе и добавяме към пасираните зеленчуци.

В 200 мл от горещия бульон накисваме манатарките.

Наденичките нарязваме на много тънко и ги запържваме в сусамовото олио за кратко. Изваждаме ги и в същата овкусена мазнина запържваме нарязания на полумесеци червен сладък лук, нарязаните манатарки, цялата скилидка чесън и ситно настъргания джинджифил.

Добавяме от гъбеният бульон и оставяме да се карамелизират. Подправяме с мащерка и къри.

След термичната им обработка опитваме на вкус и посоляваме, ако е необходимо. Пасираме ги и ги прибавяме към останалата композиция.

Сервираме супата топла, с поръсена мащерка и чубрица. В средата гарнираме с парченца тюрингски братвурст.

Съвет: Обичам импровизациите и нестандартния вариант на поднасяне. Вторият път приготвих супата с по-гъста консистенция, като в средата на всяка чиния добавих по 2-3 лъжици от карамелизираните лук, джинджифил, манатарки и наденички. Отгоре можете да поръсите със смлени ядки.

Вариантите са много, въпрос на въображение и вкус. Тези наденички предпочетох, защото са наситени с риган, кимион и чесън, аромати, допълващи се с останалите съставки. Можете да опитате и с чоризо или пък с качествен бекон.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар