Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Есенна супа с Братвурст

Есенна супа с Братвурст

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Есенна супа с Братвурст
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
14/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Вкусни импровизации с Братвурст - непременно опитайте"

Необходими Продукти

  • зеленчуков бульон - 1800 мл
  • братвурст - 200 г
  • манатарки - 4 бр. изсушени
  • картофи - 2 бр.
  • праз - 2 стръка, само бялата част
  • червен лук - 1/2 глава
  • моркови - 2 бр.
  • леща - 100 г зелена (сварена)
  • пащърнак - 1 корен
  • гулия - 1 бр.
  • джинджифил - 2 см.
  • къри - 1/2 к.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • кашу - 50 г сурово
  • масло - 50 г
  • мащерка - 3 - 4 стръка
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме зеленчуците за супата. Нарязваме на едри парчета картофите, праза, пащърнака, гулията и морковите.

Сваряваме ги в подсоления зеленчуков бульон до готовност. В него поставяме цяла клонка чубрица. Пасираме ги заедно със сварената зелена леща. Прибавяме сметаната и маслото, като разреждаме с бульон до желаната от вас гъстота (аз обичам да е с по-плътна консистенция).

Кипваме за кратко още веднъж и отстраняваме от огъня. В сух тефлонов тиган запичаме ядките кашу. След като се охладят ги смиламе и добавяме към пасираните зеленчуци.

В 200 мл от горещия бульон накисваме манатарките.

Наденичките нарязваме на много тънко и ги запържваме в сусамовото олио за кратко. Изваждаме ги и в същата овкусена мазнина запържваме нарязания на полумесеци червен сладък лук, нарязаните манатарки, цялата скилидка чесън и ситно настъргания джинджифил.

Добавяме от гъбеният бульон и оставяме да се карамелизират. Подправяме с мащерка и къри.

След термичната им обработка опитваме на вкус и посоляваме, ако е необходимо. Пасираме ги и ги прибавяме към останалата композиция.

Сервираме супата топла, с поръсена мащерка и чубрица. В средата гарнираме с парченца тюрингски братвурст.

Съвет: Обичам импровизациите и нестандартния вариант на поднасяне. Вторият път приготвих супата с по-гъста консистенция, като в средата на всяка чиния добавих по 2-3 лъжици от карамелизираните лук, джинджифил, манатарки и наденички. Отгоре можете да поръсите със смлени ядки.

Вариантите са много, въпрос на въображение и вкус. Тези наденички предпочетох, защото са наситени с риган, кимион и чесън, аромати, допълващи се с останалите съставки. Можете да опитате и с чоризо или пък с качествен бекон.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: