Картофена запеканка с кайма и гъби

14/11/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак118452021
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо498
  • Преглеждания за месеца497
  • Преглеждания за седмицата497
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате картофите със сол и като поизстинат ги обелвате. Тук може веднага да ги смачкате с вилица или пък да ги оставите да изстинат напълно и да ги нарежете на кръгчета с дебелина 1 см.

Каймата заедно с нарязания лук запържвате до готовност. След това, отделно от каймата, сотирате и нарязаните гъби на дребно.

В керамична или друга тава по избор, намазана с олио, редите част от картофите, посолявате на вкус. Следва приготвената кайма и върху нея изсипвате и гъбите.

Поръсвате подправките - черния пипер и ригана. Редите още един ред картофи.

Сметаната и прясното мляко разбивате леко, посолявате я и с тази млечна смес заливате картофите. Отгоре поръсвате с настъргания кашкавал на едро.

Печете на 180 градуса около 40 минути. Поръсвате с магданоз и сервирате запеканката топла.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар