Запеканка с макарони, сирене и немски салам

15/11/2017
"Мислехме да я кръстим най-вкусната запеканка, но името беше заето, затова се спряхме на този вариант "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца295
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • макарони - 150 г по - ситни
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г настърган
  • масло - 1 ч. л. за макароните
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • бял сос
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с. л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • салам - 4 - 5 големи кръгчета немски колбас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода по указание за 8 минути и се отцеждат. Сипват се в малка намаслена с олио тавичка, разбъркват се с лъжичка масло, за да не слепват и добавяме натрошено сирене.

Немският колбас се нарязва на кубчета и разпределяме върху макароните.

Загрява се маслото в тиган, сипваме две лъжици брашно, бъркаме за минута и сипваме топло прясно мляко, като непрекъсното се разбърква с телена бъркалка, докато сосът леко сгъсти.

Овкусява се със сол на вкус и черен пипер. Снема се от котлона и оставяме за кратко да се охлади.

Прибавяме предварително разбитите яйца на тънка струя и продължаваме да бъркаме да не се пресекат в соса. Трябва да се получи еднородна смес.

Заливаме отгоре макароните и печем в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути. Изважда се и поръсваме с настърган кашкавал.

Връща се за още 10 минути да се разтопи и изключваме фурната. След още 5 минути се изважда и нарязваме на порции. Сервираме с нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар