Родопски пататник със сирене

15/11/2017
Фати Камберова
отФати КамбероваПомощник Готвач105379212
"Ето я автентичната рецепта за пататник, сега запретвайте ръкави и заедно да го приготвим "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 720
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • картофи - 3 бр. средно големи
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 50 г
  • чубрица - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • мазнина - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме картофите и кромида на едро.

Прибавяме яйцата, намачканото сирене и сухите подправки - чубрица, черен пипер, кимион.

Разбъркваме добре сместа. Затопляме тиган намазан с малко мазнина. Изсипваме сместта и оставяме да се запече, като се запече от едната страна с помощта на голяма чиния обръщаме пататника от другата страна, за да се запече.

Може да се поднесе и с настърган кашкавал. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Величка Щърбанова
Водещата подправка при пататника е джоджен, мисля!?
10
1

Виж всички коментари или напиши такъв