Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пататник»Родопски пататник със сирене

Родопски пататник със сирене

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078252407582
Родопски пататник със сирене
Снимка: Фати Камберова
4 / 5
15/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ето я автентичната рецепта за пататник, сега запретвайте ръкави и заедно да го приготвим"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. средно големи
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 50 г
  • чубрица - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • мазнина - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме картофите и кромида на едро.

Прибавяме яйцата, намачканото сирене и сухите подправки - чубрица, черен пипер, кимион.

Разбъркваме добре сместа. Затопляме тиган намазан с малко мазнина. Изсипваме сместта и оставяме да се запече, като се запече от едната страна с помощта на голяма чиния обръщаме пататника от другата страна, за да се запече.

Може да се поднесе и с настърган кашкавал. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Водещата подправка при пататника е джоджен, мисля!?
15.11.2017 10:30
12
2