Домашно краве масло

15/11/2017
Фати Камберова
отФати КамбероваПомощник Готвач96379082
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо454
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От приготвено домашно кисело мляко вземаме каймака.

В 5-литрово шише изсипваме водата, киселото мляко и каймака.

Сместа се разклаща добре, докато не забележите, че в шишето започнат да плуват малки парченца готово масло.

Изсипвате течността в тенджера и с помощта на лъжица събирате маслото и оформяте топка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
15.11.2017 14:34
Не съм специалист по темата, но си спомням, че баба ми приготвяше масло от каймака на прясното мляко, и то след много дълго и продължително биене.
А тези продукти - кисело мляко, вода и каймак пак от кисело мляко, по-скоро ми се струва, че ще се получи айран.
0
0
Гергана  Георгиева
И баба ми вадеше масло само от домашно кисело мляко и малко хладка вода. След около 15 минутно биене в центрофуга изваждаше много хубаво масло, а мътеницата, както я наричат в нашия край, след като се охлади ставаше чудна! :)
1
0
Гергана  Георгиева
А водата с каква температура трябва да е - студена, хладка, топла?
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв