Коледен кейк с глазура

15/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф711446994
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо891
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти да са на стайна температура, орехите и бадемите смлени, шоколадът и портокаловата кора настъргани.

Вземете две купи. В едната смесете пресятото брашно и бакпулвера, а в другата киселото мляко и портокаловия сок, оставете ги настрани.

В друга купа, разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете мекото масло и настърганите портокалови корички.

При непрекъснато бъркане с шпатула към тях прибавяме, като редуваме от млечната и сухата смес.

Накрая добавете орехите, бадемите, шоколада и стафидите, разбъркате бавно и внимателно до еднородна смес. Изсипете сместа в голяма тава за кейк, застлана с хартия за печене.

Поставете тавичката в предварително загрята на 160 градуса фурна и печете за около 70 минути, изпечения кейк оставете да се охлади и полейте с приготвената предварително глазура, поръсете с декоративните звездички.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар