Шаран с ориз, орехи и стафиди в глинен гювеч

15/11/2017
Mincho Georgiev
отMincho GeorgievНовак35
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства старателно от люспите и вътрешностите. Рибата се измива повторно след почистването и се реже на парченца.

В дълбока тенджера се задушават в олиото ситно нарязаните лук и чесън. Щом омекнат, към тях се добавя оризът и се бърка, докато стане прозрачен.

След това към него се добавя постепенно половината вода и щом оризът я поеме, се прибавят счуканите орехи и киснатите във вряла вода и отцедени от нея стафиди.

Всичко се разбърква старателно и се подправя с черен пипер и сол на вкус.

Оризът се изсипва е глинен съд и върху него се подреждат котлетите от шаран. Добавя се останалата вода и рибата се поръсва отгоре със сол и черен пипер. Поставя се капакът на съда и ястието се пече във фурна при 200 градуса за 40 минути.

Накрая ястието се поръсва с пресен лук и се сервира горещо. Аз лично не слагам сол и вкусът и е превъзходен. Желая Ви добър апетит.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар