Запеканка с макарони, кайма и домати

15/11/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаЧирак8215226
"Запеканка с макарони - и ако това не е истинска кулинарна класика, здраве му кажи "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо519
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме макароните в доматите от буркана + водата в дълбока тава за 15-тина минути. След което ги овкусяваме с щипка сол и ги слагаме във фурната, като печем на 180 градуса за 45 минути (разбъркваме с дървена лъжица от време на време).

През това време приготвяме останалите продукти. Запържваме наситнения лук в олиото за кратко, след което добавяме каймата, като запържваме за 2-3 минути.

След това добавяме нарязаните на ситно чушки и скилидки чесън. Овкусяваме с подправките и оставяме на среден огън за 10-тина минути или докато каймата е почти готова.

След като минат 45 минути от печенето на макароните ги изваждаме от фурната и отгоре им редим на тънки парчета 100 г от кашкавала.

Върху него изсипваме сместа от кайма, лук, чесън и чушки и разпределяме маслото. Така подредено, отново връщаме във фурната и печем на 220 градуса за 15 минути.

Отново изваждаме от фурната и заливаме със смес от прясното мляко, яйцето и останалия, но настърган кашкавал.

Отгоре подреждаме нарязания на тънки шайби домат и запичаме финално за 20 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар