Задушено зеле в гювеч

15/11/2017
Mincho Georgiev
отMincho GeorgievНовак35
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо253
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно и се поставя в гювеча. После се изсипват подправките, количеството е на вкус. Рендосва се моркова, празът се нарязва на ситно и всичко се поставя в гювеча.

Сипва се вода да покрие зелето и гювечът се поставя във фурната. Пече се около 90 мин.

През това време се смесват лимоновият сок и доматеният сок /може да го пасирате, ако сте сложили по големи домати/.

Изваждате от фурната гювеча и изсипвате готовата смес от домати и лимон. Оставяте още 10-тина минути да се пече във фурната и изключвате.

подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар