Печен телешки език със сирена

15/11/2017
"Най-хубавото вино и най-хубавото мезе са тези, които споделяме с приятелите "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо591
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешки език - 1 бр. (около кг)
  • кашкавал - 300 г
  • моцарела - 250 г (2топчета)
  • синьо сирене - 100 г
  • чушки - 5 - 6 бр. зелени
  • маслини - 200г
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият език се сварява добре в тенджера под налягане.

Нарязваме на филийки и подреждаме на дъното на тава.

Върху него подреждаме кашкавала (аз използвах Мунстър чийз - американско сирене с добавен червен пипер, затова не съм слагала допълнително), моцарелата, нарязана също на филийки, трохи от синьо сирене.

Нахвърляме нарязаните на ситно маслини и чушки и пъхаме в печката до златист загар на сирената.

Сирената пускат доста мазнина, ястието става питателно и умерно тежко. По тази причина не съм подмазвала тавата с мазнина, нито добавих допълнително.

Свинският език е доста по-тлъст, затова, ако замените с такъв, препоръчвам да намалите количеството сирене. Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар