Вегетариански гювеч

02/09/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър26265912
"Не ровете да търсите мръвка - това е вегетариански гювеч и е страхотен "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 592
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички зеленчуци. Зеления фасул задушете в 1/2 ч.ч. вода с малко сол. Бамята бланширайте в подсолена вода.

Загрейте в тенджера олиото и запържете накълцания лук, нарязаните чушки, патладжана, тиквичката, добавете бамята и зеления фасул, обелените и нарязани картофи. Накрая добавете нарязаните домати.

След като леко се запържат, прехвърлете зеленчуците в пръстен гювеч или тавичка, добавете скълцания магданоз, посолете на вкус и поръсете с червения пипер.

Долейте около 1 и 1/2 ч.ч. гореща вода и сложете вегетарианския гювеч да се пече в умерена фурна за около 45 минути. По желание се добавят и люти чушки. Вегетарианския гювеч може да се приготви и само в тенджера на котлона.подобни рецепти тук

5 9
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Потребител#203698
Благодаря за публикуването! Добавихъ грахъ къмъ съставкитѣ и нѣкои подправки, стана нещо, заради което хората ставаха по 2 пѫти да си слагатъ - беше маса за Рождество (вчера) тъй че съмъ много доволенъ❤️
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв