Хайвер с яйце

16/11/2017
"Нещо непретенциозно, но много вкусно към питието - домашен хайвер с яйце "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 510
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • лук - 1 малка глава
  • хайвер - 100 - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - от 750 мл до 1 литър
  • лимонена киселина - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Лукът се настъргва на ситно и се отделя настрани.

2. В купа с миксер се разбива хайверът до пяна.

3. Прибавете яйцето и продължете с разбиването.

4. Постепенно добавяйте олиото (на тънка струйка), за да се абсорбира и да не се пресече сместа. Много внимавайте след 600 мл вече налято олио!

5. Добавете лука и лимонената киселина. Разбъркайте добре!

Готовата смес (около 900 г) оставете да отлежи в хладилник.

Така приготвен, хайверът трае до 2-3 седмици.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар