Сиропиран сладкиш Рафаело

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Сиропиран сладкиш Рафаело
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 20с Видео
15/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Никой не говори за Сиропирания сладкиш Рафаело, защото всички са заети да го хапват. Съветваме ви да направите същото"

Необходими Продукти

  • брашно - 190 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 60 г
  • олио - 70 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • кокосови стърготини - 60 - 70 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • бонбони рафаело - за украса
  • Сироп
  • захар - 200 г
  • вода - 300 мл
  • ром - 30 мл
  • Кокосов крем
  • яйца - 1 бр.
  • мляко - 400 мл + 6 - 7 с.л.
  • кокос - 60 г
  • брашно - 4 с.л.
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • ромова есенция - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си сиропа, като поставите на умерен огън всички продукти за него. Когато захарта се разтопи, варете 7-8 минути и оставете да се охлажда.

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем и прибавете олиото, млякото и ванилията. Доразбийте и сложете брашното на части, пресявайки го с бакпулвера. Завършете с кокосовите стърготини и разбъркайте до хомогенна смес.

Изсипете в намаслена и набрашнена тавичка с размер 28/15 или сходен на този (целта е сладкишът да не става прекалено висок, или прекалено нисък/тънък) Изпечете го до суха клечка (около 20 минути) в загрята на 180 градуса фурна. Докато е горещ го залейте с охладения сироп и оставете хубаво да попие.

Пригответе крема, загрявайки 400 мл прясно мляко със захарта, ванилията и есенцията. Отделно разбийте яйцето с останалото мляко и брашното.

Щом закипи, намалете котлона на минимум и налейте на тънка струйка яйчената смес, разбивайки с телена бъркалка. Добавете кокосовите стърготини (за предпочитане фини) и варете до сгъстяване.

Излейте кремчето върху сиропирания сладкиш и охладете. Поръсете с още кокос и украсете с бонбони Рафаело.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
519
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Катя Иванова
Катя Иванова
Разкошен сладкиш! Направих го с удоволствие, а резултатът е невероятен!
17.01.2018 15:53
2
1
Покажи всички подкоментари
Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Това е сладкиш с превъзходен вкус, Дани, много ти Благодаря за споделената рецепта, просто разкошен!
24.11.2017 18:58
2
Иван
Иван
Вкусът на това съкровище е уникален! Много време ми отне, но резултата е убийствен! Благодаря за хубавата рецепта!
19.11.2017 15:57
2