Царевичен кейк с маслини

16/11/2017
Марияна
отМариянаМастър Шеф6602565843
"Когато ни се хапва нещо соленичко, опитайте този разкошен царевичен кейк с маслини "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 953
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • царевично брашно - 250 г
  • масло - 100 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • черни маслини - 15 бр. черни (без костилки)
  • яйца - 3 бр. малки
  • олио - за намазване на тавичката
  • брашно - за поръсване на тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме царевичното брашното в купа заедно с бакпулвера и после разбъркваме, за да се смесят добре.

Изкарваме маслото и яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата в купа. Вътре слагаме размекнатото масло и продължаваме да разбиваме с миксера до гъста смес.

После слагаме киселото мляко, захарта и солта и разбъркваме много добре. На части слагаме при непрекъснато объркване царевичното брашно с бакпулвера. Маслините ги нарязваме на големи парченца и тях ги слагаме вътре и разбъркваме.

Намазваме тавичка с диаметър около 25 см с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица, разпределяйки равномерно.

Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като поизстине малко режем на парчета и хапваме с мляко. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар