Пълнена тиква за Бъдни вечер

17/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф812467927
"Най-вкусната пълнена тиква запазваме за един от най-светлите хринстиянски празници "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 286
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете най-оранжевата тиква с форма на цигулка, измийте я много добре и почистете от семената и влакната в нея с помощта на лъжица. Разрежете внимателно тиквата на две равни половини и ги поставете в тава с отвора нагоре.

Нарежете локума, ябълката и сушените кайсии на малки кубчета, добавете стафидите и нарязаните ореховите ядки. Разбъркайте ги да се смесят добре и напълнете кухината на двете половини тиква.

Тук е мястото да кажа, че количествата на пресните и сушените плодове са в зависимост от големината на кухината на вашата тиква и спокойно можете да увеличите или намалите тяхното количество.

Също така и да промените техния състав, т.е. да ги замените с друг вид есенен плод, примерно дюля или круша, или пък сушените плодове да са друг вид. Целта е да има сухи плодове, за да поемат и набъбнат от сока на сочните плодове.

Полейте плънката на тиквата с меда и завийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса за около 60- 70 минути.

След което можете да премахнете фолиото и да я запечете отгоре за загар. При сервиране ако желаете полейте с още малко мед. Вкусна и много полезна пълнена тиква за Бъдни вечер и не само!подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!