Пилешка запеканка с настъргани картофи и гъби

18/11/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру192483866214
"Ще ни се услади, обещаваме, че ще ви се услади и на вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 710
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват, отцедени се обезкостяват и накъсват на едри парченца, а кожата се отстранява.

Загрява се олио и масло, задушава се праз да омекне, добавят се настъргани картофи, настърган морков и гъби.

Поръсваме със сол, черен пипер и мащерка. Добавя се виното, майонезата и готварската сметана.

Ако плънката стане много гъста се добавя малко вода от бульона, в който са се варили бутчетата. В йенска тава, намазана с олио, на дъното се поставя половината настърган кашкавал.

Отгоре сипваме пилешката плънка с картофи, моркови и гъби. Накрая поръсваме втората половина от кашкавала.

Покрива се с алуминиево фолио и печем в загрята фурна на 200 градуса около 1 час, като малко преди края фолиото се сваля да се запече до златиста коричка.

Поръсваме с магданоз и сервираме.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар