Дантелен кекс за кафе

18/11/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру196784169714
"Нежно допълнение към всяка чаша с ароматно кафе "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 855
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето със захарта и олиото. Сипват се содата и бакпулверът в киселото мляко и с вилица се разбърква да шупне.

Добавя се в яйчената смес, прибавяме сладкото от череши, ситно смлени лешници, нескуик, ромова есенция и накрая брашното.

С дървена бъркалка се разбърква добре, за да се смесят продуктите.

В тавичка върху хартия за печене сипваме кексовата смес и с лъжица се заравнява. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути или до суха клечка.

Изважда се върху решетка да се охлади. Покрива се с дантелена салфетка и се поръсва с пудра захар.

Внимателно се сваля салфетката, така че да остане ясен отпечатък върху кекса. Нарязва се на ромбоиди и сервираме с чаша еспресо.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар