Картофена запеканка с млечно-зеленчукова заливка

18/11/2017
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф747308266
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на тънки колелца. Слагат се в дълбока купа, овкусяват се със сол, черен пипер и олио.

Разбъркват се хубаво и се нареждат в средно кръгла тава, като се почва от средата на тавата по цялото дъно и стените. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.

През това време в дълбока купа се разбиват яйцата, добавят се прясното мляко, нарязаните на кубчета домат и кренвирш, ситно нарязания праз лук и настърган кашкавал. Овкусява се със сол и черен пипер.

Разбъркват се и с тази смес се заливат вече готовите картофи. Връща се отново във фурната и се пече на 180 градуса за 40 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!