Глиган с лук и сухи чушки

18/11/2017
"Казват, че е трудно да убиеш глиган, но е още по-трудно да го приготвиш вкусно - ние ще ви научим на второто "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо713
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • месо от глиган - 1.5 кг нетлъсто
  • лук - 4 глави
  • чесън - 10 скилидки необелени
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 1 бр. зелена пиперка
  • сухи чушки - 6 бр. люти или не - по желание
  • червено вино - 1. 5 ч.ч. сухо, не много горчиво
  • масло - 4 с.л. растително
  • винен оцет - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян плюс 10 зърна
  • бахар - 4 зърна
  • чубрица - 1 с.л. суха
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, нарязано на хапки, се запечатва в мазнината в тиган, подходящ за поставяне във фурна.

Добавят се едро нарязаният лук, празът, нарязан на кръгчета около 1 см., нарязаната пиперка, сухите чушки, леко опукани на котлона, чесънът, оцетът и всички подправки.

Посолява се и се залива с виното. Поставя се в загрята на 140 градуса фурна под капак за около 70 мин.

За сервиране са подходящи счукан хрян и червено вино, разбира се.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
24.11.2017 11:49
Ммммм изглежда много вкусно, браво! Само трябва да нарамим пушката и право в гората на лов за глигани...
Поздрави,
Заря :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв