Пържоли с гъби и картофи на фурна

03/09/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Опитваме се да си представим по-вкусна комбинация, но не можем Да ви е сладко!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 086
  • Преглеждания за месеца368
  • Преглеждания за седмицата63
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 6 броя, свински пържоли
  • картофи - 6 броя, по - едри, с еднаква форма
  • гъби - 500 г по избор
  • бира - 250 мл
  • сол - на вкус
  • За мариноването
  • соев сос - 6 - 8 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • горчица - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки пресован
  • бира - 2 с.л. плодова
  • чубрица - 1 с.л. ронена
  • кимион - 1 к.л. смлян
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 2 щипки
  • лук - стръкчета пресен, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички подправки за маринатата, за да се получи средно гъста паста. Добре осолете пържолите, като преди това леко може да ги начукате. Намажете ги отвсякъде с маринатата и ги оставете в покрит съд в хладилника за няколко часа.

Почистете гъбите и ги задушете за кратко в малко сгорещена мазнина. Подредете пържолите в голяма подмазнена тава и отгоре сипете гъбите.

Картофите добре измийте и почистете. Нарежете ги на парчета, но не до долу, за да останат цели. Всеки картоф добре поръсете със сол, черен пипер. Подредете и тях в тавата. Полейте ги със струйка мазнина.

От едната страна на тавата долейте бирата и леко раздрусайте. Сложете фолио и пъхнете всичко да се пече в загряна на около 200-220 градуса фурна. Накрая може да запечете без фолио.

Поднесете пържолите с гъби и картофи на фурна с малко скълцан пресен лук и салата по избор.подобни рецепти тук

5 13
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ради Чакова
Ради Чакова
17.09.2014 23:03
страхотна рецепта,пържолите стават крехки.
0
0
кок
кок
25.01.2014 14:22
колко време се пече
4
0
Весела Бойчева
Аз лично пекох под фолио 40-50 минути и после само запичам
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв