Запеканка с карфиол и просо

18/11/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1649251
"Не само полезна, но и много вкусна запеканка, която ви препоръчваме да опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо751
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Просото се сварява в подсолена вода до готовност на тих огън и се отцежда добре от водата. Накъсаният на стръкчета карфиол се бланшира за 2-3 минути.

В загрято олио се задушават нарязаните на ситно праз лук и морков, добавят се подправките и се снема от котлона.

В дълбока тава се объркват просото, карфиола, лука с моркова, яйцето, доматеното пюре, пресованият чесън и натрошеното сирене.

Запеканката се пече в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар