Фондан - захарно тесто

18/11/2017
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 501
  • Преглеждания за месеца301
  • Преглеждания за седмицата79
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пудра захар - 600 г
  • масло - 100 г
  • вода - 3 с.л.
  • лимонов сок - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка се слагат водата и лимоновият сок. След като се загреят се добавя маслото и половината количество пудра захар.

Оставя се на тих огън като се разбърква непрекъснато за около 1-2 минути и се отстранява от котлона.

Постепенно се добавя останалото количество пудра захар и се омесва.

Ако тестото започне да ви лепне по пръстите добавете още малко пудра захар, а ако е твърдо се добавя още малко масло.

След получаването на меко и гладко тесто, то се увива плътно в стреч фолио, за да го съхраните до момента, в който ще се използва.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар