Вкусно домашно пиле

19/11/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф54474619263
"Цялата кухня ухае невероятно, това е най-вкусното домашно пиле Пръстите си ще оближете"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 060
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се разфасова на няколко големи парчета, посолява се със сол, червен и черен пипер и се слага да се запържи в тиган за кратко от всички страни. Червеният лук се обелва и нарязва на полумесеци.

Слага се в същия тиган с олио и малко вода да се задуши. Към него се прибавя нарязаната чушка, почистена от семките и гъбите, нарязани на филийки.

След като се задушат към тях се прибавя доматът, нарязан на ситно или смлян. Зеленчуците се разбъркват и се поръсват със сол, червен и черен пипер.

Картофите се обелват и оставят цели, а ако разполагаме само с едри, то те се нарязват на по-големи парчета. Поръсват се с малко сол и се разбъркват, след което се слагат на дъното на огнеупорен съд с капак, а отгоре се изсипват задушените зеленчуци.

Парчетата пилешко се нареждат в съда за готвене върху зеленчуците. Между месото се поставят измитите цели доматчета и целите скилидки чесън.

Най-отгоре се поставят и измитите клонки пресен риган и естрагон. Долива се около половин чаена чаша вода, съдът се похлупва с капак и се поставя в студена фурна.

Фурната се включва за около половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 170 градуса.

Пече се така около един час, след което се маха капака и ястието се допича, докато месото получи хубав златист загар.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар