Свежа салата с червено цвекло и билков дресинг

19/11/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2602791576
"Свежа салата с неустоим вкус и аромат, които се дължат на уникалния билков дресинг "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дресинга приготвяме, като смесим добре майонезата със зехтина, лимоновия сок и солта.

Скилидката чесън разполовяваме и пускаме така, а билките, ако са пресни, накълцваме на много ситно, в противен случай слагаме както са, разронвайки ги леко с пръсти.

Затваряме херметически съда и разклащаме добре.

Непосредствено преди сервиране на салатата обработваме зеленчуците: Морковът се настъргва, айсбергът се накъсва на средно големи парченца, а доматът се реже на кубчета или както ви е удобно. Поставят се в купа овкусяват се със сол, зехтин и лимонов сок и се разбъркват.

В подходяща чиния разполагаме от тази салатена смес, а отгоре разпръскваме листенцата рукола и бейби спанак. Най-отгоре за цветен и вкусен завършек подреждаме червеното цвекло на дебели лентички. Ръсваме още малко зехтин и сол.

Дресинга поръсваме отстрани и върху салатата, като използваме въображението си, за да създадем красива визия.

Забележка: Добре е преди да прибавим билковия дресинг да извадим двете половинки чесън, защото те вече добре са си свършили работата, а именно само да пуснат лек, а не натрапчив аромат.

Поднесете салатата в компания с любимо ястие и да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар