Бърза масленица с извара на охлюв

19/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф796457795
"По-добре е да се уверите сами как е възможно да е наистина толкова бърза и пухкава"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 606
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко разтворете захарта и маята, добавете 2-3 с.л. брашно и разбъркайте. Завийте със стреч фолио съда и оставете за 10 минути на топло да се активира маята.

През това време в купа пресейте брашното и добавете солта, бакпулвера, киселото мляко, олиото и топлата вода, прибавете активиралата се мая и замесете меко тесто.

Завийте тестото в намаслена купа със стреч фолио и оставете на топло за 30 минути.

През това време смесете мекото масло с изварата и солта, разбъркайте до еднородна смес.

Разточете тестото на кора с размери 60х40 см, намажете с плънката равномерно и нарежете на дълги ленти с ширина 7 см.

Първата лента навийте на охлюв и поставете в средата на постлана с хартия за печене тава. Всяка следваща лента увивате около предходната в кръг.

Разбийте жълтъка с олиото и намажете масленицата отгоре, поръсете с малко макови семена и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Печете до готовност за около 40-45 минути, когато придобие желания от вас цвят отгоре, поставете лист алуминиево фолио, за да не прегаря. Бърза и супер вкусна масленица!

Сервирайте топла.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар