Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Запеканки»Запеканка от леща с карначета

Запеканка от леща с карначета

Запеканка от леща с карначета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
19/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ето го и най-големият конкурент на Боба с наденица - ароматна запеканка от леща с карначета"

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • домати - 1/2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 5 с.л.
  • магданоз
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • карначета - 3 - 4 бр. на скара
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се лещата и в тенджера с подсолена вода, 2 с. л. олио, нарязани кубчета моркови се вари до омекване.

Загрява се останалото олио в тиган и се запържва ситно нарязан лук, скилидки чесън, ленти от чушка, докато омекнат. Добавя се кубчета домат, разбърква се и запържваме с червения пипер.

Снема се от огъня и с черпак се сипва от варената леща в тигана, разбърква се и връщаме в тенджерата.

Овкусява се с малко сол, черен пипер, чубрица и нарязан ситно магданоз. Прехвърля се в тавичка, отгоре поставяме 3-4 печени на скара карначета.

Запича се в гореща фурна на 190 градуса за 20 минути, докато водата се изпари и гозбата се сгъсти. Сервираме топла, но е вкусна и студена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: