Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с карфиол

Баница с карфиол

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Баница с карфиол
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Дайте на баба поле за изява, а тя такава баница с карфиол ще завърти, че главата ви ще се замае"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини кори /400 г/
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 250 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • карфиол - 200 г
  • сода - 1/2/ч.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на едри розички и се сварява в подсолена вода. След като е готов се отцежда добре и пак се накъсва на дребни парченца.

Яйцата се разбиват с киселото мляко, содата, олиото и натрошеното сирене. Добавя се и свареният карфиол.

Корите се разстилат на плот, намазват се с яйчената смес и се навиват по 2 заедно от към дългата страна.

Навитите вече на охлюв кори се поставят в тава, застлана с хартия за печене, всяка следваща кора се омотава около предишната.

Трябва да се оставят 2 с.л. от сместа, с които да се намаже баницата отгоре. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.

Баницата с карфиол е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: