Запеканка с лапад, картоф и колбас

20/11/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120166022456
"Бързо, лесно, вкусно - както го обичате "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо936
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лапада измиваме, почистваме листата от средните жилки и бланшираме в посолена вода. Когато е готов, (да си промени цвета), отцеждаме от водата и оставяме да се отцеди.

Лука, моркова и картофа белим и нарязваме. В подходящ съд слагаме бланширания лапад и нарязаните лук, морков и картоф.

Наливаме 1/2 к.ч. вода и олио (2 с.л.). Слагаме малко масло, ръсваме сол, черен пипер и нарязани джоджен и магданоз. Задушаваме продуктите, докато останат на мазнина.

Прибавяме нарязан колбас и прехвърляме сместа в подходящ за печене съд, намазан с мазнина. Наливаме вода до нивото на продуктите. Печем в нагрята силна фурна, до готовност.

Изваждаме от фурната и заливаме с разбити яйце, заквасена сметана, настърган кашкавал и куркума на вкус. Връщаме отново във фурната, до запичане на заливката до златиста коричка.

Може да поднесем със супена лъжица заквасена сметана и пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар