Здравословна запеканка с рикота и магданоз

20/11/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор28913719051
"Вкусна и здравословна - две основателни причини веднага да я приготвите и опитате "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо290
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам магданоза добре. Отцеждам от водата и отстранявам листенцата - те в тази рецепта не са ми нужни и ги прибирам увити в стреч фолио в хладилника. Стръковете нарязвам на много ситно.

Смесвам наситнения магданоз с рикотата. Добавям щипка сол, черен пипер, мащерка и пресована скилидка чесън. Разбърквам добре.

На дъното на саханче или друг подходящ съд за горещо предястие сипвам около 1 суп. лъжица зехтин и слагам магданозено- рикотената смес. Заравнявам с лъжицата и отново капвам малко зехтин отгоре.

Слагам саханчето да се запече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 10-15 минути. Запеканката трябва да придобие приятен жълтеникав цвят - тогава е готова.

Сервирайте предястието топло с препечени филийки или домашни крутони и поднесете с чаша любимо домашно вино.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар