Безглутенови соленки

20/11/2017
Ирена Христова
отИрена ХристоваЧирак472756
"Нещо вкусничко за онези, които страдат от глутенова непоносимост, но си падат по соленките "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо663
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр. (2 жълтъка за тестото и 2 белтъка за плънката)
  • мас - 250 г размекната
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - около 600 г брашно за меко и еластично тесто /използвах оризово и царевично/
  • сирене - 280 г натрошено, за плънката
  • яйца - 1 бр. разбито за намазване
  • семена - сусам, мак, ленено семе, слънчогледови, тиквени семки и др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд, в който ще месите тестото, смесете маста, жълтъците и солта. Добавете киселото мляко и брашното.

Използвах царевично и оризово брашно, като царевичното е малко повече. Можете да замените с друг вид брашно.

Ако не държите да е безглутеново, можете да замените с бяло брашно. Месете до получаване на меко и еластично тесто.

Смесете натрошеното сирене и белтъците за плънката.

Върху набрашнен плот разточете тестото на тънка кора и го нарежете в желана форма и големина.

Можете да изрежете с чаша кръгове и да прегънете като мидички. В средата на всеки квадрат/кръг сложете 1 лъжичка от плънката и прегънете на две или на пуричка.

Така получените соленки подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Намажете с разбито яйце и поръсете със семена. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до порозовяване. Оставете да изстинат.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар