Запеканка с кюфтенца по овчарски

20/11/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
"Нещо бързо, нещо вкусно - вижте нашето най-добро предложение "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 341
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • кайма - 400 г
  • лук - 1/2 глава
  • хляб - 1/2 филия
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 150 мл
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа каймата и към нея прибавете лука рендосан на ренде, филията хляб, натопена във вода и изстискана, ситно нарязан магданоз, чубрицата, черния пипер и сол на вкус.

Размесете добре и от получената смес направете малки кюфтенца, малко по-големи от топчета за супа.

Сгорещете олиото и ги изпържете, до зачервяване от всички страни.

Извадете изпържените кюфтенца и ги подредете в тавичка.

Пригответе заливката, като разбиете яйцата с киселото мляко и щипка сол, и с нея залейте кюфтенцата.
Отгоре залейте с част от мазнината, в която сте пържили кюфтенцата.

Сложете тавичката в загрята фурна и печете около 30 минути на 200 градуса.

Извадете запеканката и по желание я поръсете със ситно нарязан магданоз и чесън.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!