Запеканка с кюфтенца по овчарски

20/11/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор292855762
"Нещо бързо, нещо вкусно - вижте нашето най-добро предложение "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 984
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа каймата и към нея прибавете лука рендосан на ренде, филията хляб, натопена във вода и изстискана, ситно нарязан магданоз, чубрицата, черния пипер и сол на вкус.

Размесете добре и от получената смес направете малки кюфтенца, малко по-големи от топчета за супа.

Сгорещете олиото и ги изпържете, до зачервяване от всички страни.

Извадете изпържените кюфтенца и ги подредете в тавичка.

Пригответе заливката, като разбиете яйцата с киселото мляко и щипка сол, и с нея залейте кюфтенцата.
Отгоре залейте с част от мазнината, в която сте пържили кюфтенцата.

Сложете тавичката в загрята фурна и печете около 30 минути на 200 градуса.

Извадете запеканката и по желание я поръсете със ситно нарязан магданоз и чесън.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар