Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Пудинг от бял хляб и яйца

Пудинг от бял хляб и яйца

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Пудинг от бял хляб и яйца1 / 2
04/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • стар хляб - към 1/2 бял
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • масло - към 150 г
  • ванилия - 2 броя
  • сладко - по избор или конфитюр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на филии с дебелина 1 пръст и ги потапяйте в млякото. Намажете с масло тавичка с диаметър около 28 см и подредете половината от потопения в млякото хляб.

Залейте с половината препържено масло и отгоре подредете дребно нарязания ароматни плодове от сладко или конфитюр (от вишни, малини, ягоди, смокини, портокалови кори).

Ако имате под ръка орехи или бадеми, поръсете и с малко от счуканите ядки. След това подредете втори пласт потопени филии.

Разбийте жълтъците със захарта и добавете останалото от филиите прясно мляко, както и ванилията. Отделно разбийте белтъците на пухкав и твърд сняг. Отделете 1/3 от снега, а останалото объркайте към жълтъчната смес внимателно.

Полейте филиите с останалото запържено масло и след това с яйчената смес. Отгоре намажете пудинга със заделения белтъчен крем.

Изпечете пудинга от бял хляб в умерено загряна фурна. При поднасяне го нарежете на парчета като за торта и го полейте с ванилов сос или малинов сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

vivianmummum
vivianmummum
Хубави можете да опитай сладка.
19.12.2014 08:28