Зимна салата на бенедиктинските монаси

21/11/2017
Биляна
отБилянаГотвач1593222061
"Без значение каква вяра изповядвате много ще ви хареса витаминозната и колоритна зимна салата на бенедиктинските монаси "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 747
  • Преглеждания за месеца2552
  • Преглеждания за седмицата1816
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеното цвекло, репите и ябълките се обелват и се измиват. Морковите също се почистват.

Червеното цвекло се настъргва първо. След това заедно червената и черната ряпа се смесват с ябълките и се настъргват.

Накрая се оставят морковите. Салатата може да се подреди или да се смесят всички продукти заедно.

Посолява се и се оставя да престои така 10-15 минути без да се залива с дресинга.

Портокалът и лимонът се изцеждат и се разбъркват заедно със зехтина.

С този дресинг се полива салатата. Също е възможно всички продукти да се сварят и тогава да се настържат.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар