Шарени картофи на фурна с розмарин и чесън

21/11/2017
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф71069644761
"Уж просто картофи, а такава вкусотия, че веднага изтичайте за още бира "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 621
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Правоъгълна керамична тавичка.

В купа се разбъркват разтопеното масло и зехтинът. Добавят се наситнен или пасиран чесън, сол, черен пипер и наситнен розмарин. Разбърква се.

Двата вида картофи се измиват, обелват се. Нарязват се на кръгчета с дебелина около 3 мм. Прибавят се към маслената смес и с ръце се разбъркват, но така че всяко кръгче да е добре намаслено.

Взима се пачка от намаслените картофи, като предварително са подредени - едно кръгче обикновен картоф, едно батат. Нареждат се изправени, стоящи едни след други, докато се изчерпят.

Оформят се около 4-6 реда по държина на формата. Заливат се с останалото масло от купата. Посоляват се със сол на люспи.

Пече се на 180 градуса за около 50-60 минути. След това се изваждат и посипват с настърган пармезан. Връщат се във фурната да се допечат за около 15-20 мин.

Източник: Betty Crocker

Забележка: Може да се ползват един вид картофи.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!