Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Паниран хек с гарнитура

Паниран хек с гарнитура

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Паниран хек с гарнитура1 / 2
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Бирата от нас, ако ни поканите да опитаме как се е получил вашият паниран хек"

Необходими Продукти

  • хек - 800 г филе от бяла риба
  • бира - 150 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • за гарнитурата
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • зеле - 1 зелка
  • моркови - 2 бр.
  • олио
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме рибата със сол и черен пипер. Оставяме на страна и подготвяме панировката.

В съд счупваме яйцата, прибавяме брашното, бира, черен пипер и сол. Разбъркваме всичко това много добре.

Поставяме олио в тигана и започваме да пържим, като потапяме всяко едно филе в панировката от всички страни. Изпържваме всички филета.

За гарнитурата сваряваме картофите, след което обелваме и нарязваме на кубчета.

Зелето и морковите настъргваме.

Двата вида гарнитура подправяме с олиото, оцета и солта.

В чиния поставяме по едно парче панирана риба и добавяме по малко от двете гарнитури.

Панираният хек с гарнитура е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Радвам се ,че ви е харесала рецептата ми .
02.08.2018 20:37
1
1
Покажи всички подкоментари
Яница Николова
Яница Николова
Вкусотия!
02.08.2018 20:21
1