Канелени Плюшки

21/11/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6734692876
"Името ще ви очарова, но вкусът ще ви грабне - не пропускайте да опитате тези великолепни канелени плюшки "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 662
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтворете маята с лъжица захар в смесените и леко затоплени мляко и вода.

Оставете да шупне, а през това време пресейте брашното два пъти, направете кладенче и вътре чукнете едно яйце и белтъка на второто. Сложете солта, пудрата захар, ванилията и олиото, както и вече шупналата мая.

2. Замесете гладко средно меко тесто и с помощта на уред за измесване или с ръце го работете поне 10 минути. Оформете топка и оставете на топло за 1 час, като покриете съда с кърпа.

3. Втасалото тесто трябва да е увеличило обема си два или три пъти. Поставете го върху набрашнен плот и разделете на 4-5 части, а от всяка от тях оформете топче. Разтопете маслото в микровълнова фурна или на котлон при много слаба температура. Пригответе си и пълнежа, като сместите кафявата захар с канелата и какаото.

4. Разточете тънка кръгла кора от всяко топче и с остър нож направете един разрез от центъра към края, подобно на радиус на окръжност. Намажете обилно с разтопено масло и поръсете със захарната смес. Започнете да навивате, захващайки от едната разрязана част и с кръгово движение завършете до края, постигайки форма, подобна на навито рогче.

5. Готовите плюшки подредете на разстояние една от друга върху намазнена или покрита с хартия за печене тавичка.

Оставете отново на топло да втасат и удвоят обема си поне 30-40 минути, след което намажете с разбития жълтък, който ни остана от второто яйце.

6. Загрейте фурната на 180 градуса без вентилатор и изпечете до златист загар за около 20 минути или до суха клечка.

Когато изстинат може да си ги поръсите с пудра захар за разкош.

Топли или изстинали, тези ароматни кифлички-плюшки ще ви омагьосат с аромата си. Стават много пухкави и меки и са идеални за сутрешна или следобедна закуска.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елена Стефанова Йорданова
Страхотни:)
1
0
Йорданка Ковачева
А ти, както винаги много мила :) Благодаря, Ели!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв