Готвени хапки от свинско месо с апетитен сос от суха супа

22/11/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф119965618946
"Не е ли вкусна манджа, да ти иде да си отопиш чинията, хич не ни я хвалете "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 738
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г за готвене
  • суха супа - 50 г Маги гъбена
  • лук - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 10 - 20 г
  • черен пипер
  • универсална подправка - унисос Маги
  • соев сос
  • кашкавал - 5 с.л. настърган
  • вода - 4 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • картофено пюре - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Лука белим и настъргваме ситно. Хапките месо подправяме с малко унисос, черен пипер и соев сос.

Внимаваме да не слагаме много от течните подправки, защото са солени, а и в супата Маги има сол и да не пресолим ястието.

Овкусеното месо слагаме в тенджерка. Наливаме олио (3 с.л.) и изпържваме добре, до златисто и приятен аромат.

Дръпваме съда от котлона, изваждаме хапките месо и в същата мазнина слагаме настъргания лук. Връщаме на котлона, разбъркваме няколко пъти и прибавяме брашно (1 с.л.) и сухата супа.

Като разбъркваме непрекъснато, наливаме топла вода (4 ч.ч.) и прясно мляко (1 к.ч.). Прибавяме и хапките месо.

Варим ястието, без да слагаме капак, докато сосът се сгъсти и преди да свалим от котлона, прибавяме настърган кашкавал (5 с.л.) и малко краве масло.

При необходимост от сгъстяване, може да прибавим още малко брашно, разтворено във вода. Сервираме ястието гарнирано с картофено пюре.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар