Свинско рагу с кисело зеле

22/11/2017
Галя Василева
отГаля ВасилеваНовак27120
"Ако има ястие, което можем да похапваме цяла зима, то определено е това свинско рагу с кисело зеле "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 837
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г с кост
  • зеле - 1 бр. кисела зелка от бидон
  • зелева чорба - 300 мл
  • чушки - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • люти чушки - 2 - 3 бр. сухи
  • сушени домати - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 60 - 70 мл
  • чубрица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето нарязваме на парчета и слагаме в тенджера да ври заедно със зелевата чорба и дафиновите листа. Така ври около 1 час и 30 мин. на умерен огън, като се разбърква и долива с вода.

Междувременно подготвяме рагуто. Избираме шарено месо, което да е с кост и тлъстина.

Може да са гърди, врат, плешка. Нарязваме го на малки парчета и запържваме в олио, докато хване зластиста коричка.

Добавяме нарязаните лук, чушки, домати. Може и пресни или домати от консерва, аз имам сушени и използвам тях, защото са по-ароматни.

Прибавям и лютите чушлета и слагам под капак да се задушат продуктите. Накрая прибавям и червения пипер.

Когато зелето в тенджерата омекне достатъчно, доливам 50 мл олио да ври 5 минути, след което добавям месото и зеленчуците.

Става мазничко и явно нездравословно, но много вкусно. Разбърквам манджата, добавям чубрицата и оставям да ври още 10 мин, след което изключвам и оставям да се задуши.

Сервирайте топло и с червено вино.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!