Кюфтета от магданоз и ориз

22/11/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаГотвач25511617171
"Като истински експерти по кюфтетата ви препоръчваме от сърце тези - уникални са "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 474
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагам ориза да се свари в леко подсолена вода.

Магданозените стръкове, измити и отцедени добре от водата, накълцвам на ситно.

В подходяща купа смесвам изстиналия ориз, магданоза, двете яйца, киселото мляко, содата, оцета, кимиона, черния пипер и солта. Разбърквам добре.

Добавям брашното и натрошеното сирене. Отново разбърквам. Трябва да се получи гъста смес.

Оставям да почине 5 минути.

С лъжица за сладолед гребвам от сместта и пускам в умерено загрята мазнина, като всяка топка отгоре се натиска с лъжицата, за да се сплеска леко.

Като се позачервят от долната, обръщам и от другата страна. Изваждам върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.

Кюфтетата се сервират топли с чеснов сос или кисело мляко.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар