Гръцки коледен сладкиш

22/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор557365523
"Не чакайте до Коледа, за да опитате този великолепен Гръцки коледен сладкиш "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 589
  • Преглеждания за месеца8024
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца – 5 бр.
  • захар – 1 ½ ч.ч.
  • масло – 250 г
  • портокали – сок от 4 бр. и кората на 2 бр.
  • коняк – 4 с.л.
  • сол – щипка
  • шоколад – 100 г
  • орехи – 100 г смлени
  • бадеми – 100 г смлени
  • бакпулвер – 20 г
  • сода бикарбонат – 0. 5 ч.л.
  • брашно – 400 г
  • пудра захар – за поръсване
  • орехи - смлени за декориране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете сухите съставки – брашно, орехи, бадеми, начупения на малки кубчета шоколад, щипка сол и бакпулвера.

Отделно с миксер разбийте мекото масло със захарта на пухкав крем, добавете яйцата (едно по едно) при непрекъснато бъркане с миксера.

Отделно смесете сока на 4 портокала, коняка, содата и настърганата кора на 2 портокала, разбъркайте и ги добавете към яйчената смес.

Започнете да добавяте сухите съставки поетапно при бавно бъркане с шпатула, до еднородна смес.

Сипете сместа в тава (28 см в диаметър) постлана с хартия за печене и равномерно я разстелете.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 50 минути, като проверявате за готовността с дървена клечка.

Оставете коледния сладкиш да се поохлади, поръсете с пудра захар и декорирайте с смлени орехи.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар