Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Бяла риба с маслини на фурна

Бяла риба с маслини на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Бяла риба с маслини на фурна1 / 2
05/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4-5
"Обещахме ви, че ще е вкусно и здравословно, нали? Ето, ние държим на думата си"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 1 кг филе
  • пресни домати - 1 кг
  • маслини - 200 г черни без костилки
  • каперси - по желание
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио - за пържене
  • подправки - универсална за риба
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • босилек
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се нарязват на порции, осоляват се на вкус, овкусяват се с черен пипер, заливат се с малко лимонов сок и се слагат в хладилник за 1-2 часа.

Маслините се нарязват на кръгчета, доматите се обелват и смилат/или рендосват/, чесънчето се нарязва на ситно.

В малко сгорещено олио се изпържват парчетата риба само за по 1-2 минутки от двете страни, изваждат се и се нареждат в тавичка.

В същото олио се изпържват чесъна и маслините за около 5 минути, прибавят се доматите и се вари докато се посгъсти соса, но не съвсем.

Прибавя се риган, подправка за риба и босилек, маха се от котлона и с него се залива рибата. Пече се в предварително загрята умерена фурна до изпичане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: