Свинско с праз и сухи чушки

23/11/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653763
"Класическа комбинация с обичан от всички вкус, точно като от кухнята на баба "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 450 г
  • праз - 3 бр. /средни/
  • сухи чушки - 3 бр.
  • ориз - 1 к.ч. /100г/
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарязвате на жулиени или на кубчета. Запържвате го в тиган до готовност.

Прибавяте около половин кафена чаша топла вода. Добавяте и сухите чушки - накъсани на дребно.

Похлувате тигана с капак и оставяте месото с чушките да се задушава - до изпаряване на водата. През това време измивате и нарязвате праза на средни парчета.

Когато месото е готово и е само на мазнина добавяте праза. Прибавяте солта и черния пипер и пържете до достатъчното омекване на праза.

Сварявате ориза в 3 к.ч. вода. Овкусявате го с универсалната подправка и чесъна на прах.

В чиния разпределяте като венец готовия ориз, а в средата слагате от месото с праза. Сервирате топло.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар