Лесна рецепта за толумбички

06/09/2012
Пресияна
отПресиянаНовак9111
"Запретвайте ръкави, тези вкусни и лесни толумбички може всеки да приготви. Да ви сладко!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо201 111
  • Преглеждания за месеца3374
  • Преглеждания за седмицата1741
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • вода - 500 мл.
  • масло - 125 грама
  • яйца - 6 броя
  • брашно - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • За сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • лимони - сок от един лимон
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Водата завира и в нея се слагат солта и маслото. Брашното се прибавя постепенно и се бърка с дървена лъжица, да стане гладко тесто и сместа започне да се отлепва от съда.

Сваля се от котлона, изстива малко и се слагат едно по едно яйцата. Бъркането продължава, за да стане гладка хомогенна смес.

Приготвяне на сиропа: Водата и захарта се сваряват. Накрая се слагат ванилията и лимоновият сок.

С шприц шприцоваме толумбичките и пържим в горещо олио, без да ги набождаме с вилица. Изваждаме толумбичките с решетъчна лъжица. Готовите толумбички заливаме със студен сироп.подобни рецепти тук

5 39
4 12
3 15
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Дени
Дени
18.04.2014 18:06
Много ефикасна рецепта!
10
2
Uliana
Uliana
02.02.2014 18:47
Моите станаха вкусни но нещо формировката не се получи
9
4
Nadq
Nadq
04.02.2015 15:00
a ,to po princip kak stavat ,taka formata s kakvo se pravi ? :)
3
1
Краси
Краси
13.11.2013 11:21
Съгласна съм с Делян-брашното трябва да е повече и сокът от лимон не е задължителен.
8
4

Виж всички коментари или напиши такъв