Бутер сладки с мармалад

23/11/2017
uzi
отuziНовак3238
"Сладки, които се приготвят за нула време, се изяждат още по-бързо - това е основно кулинарно правило "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 061
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг2.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 1 пакет
  • сладко - 1 бурканче или мармалад
  • орехи - 1 чаша
  • яйца - 1 бр.
  • орехи - смлени
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете бутер тестото и го разстелете. Смесете сладкото или шипковия мармалад с счуканите орехи.

Аз ги направих с домашен мармалад от сини сливи и станаха страхотни. Разбъркайте ги добре и с тази смес намажете бутер тестото.

След това навийте бутер тестото равномерно от двата края и полученото двойно руло сложете във фризера да престои за половин час и да се стегне добре.

С много остър нож нарежете двойното руло на филийки, дебели около 1 см.

Получените филийки намажете с разбито яйце, подредете ги в една тава и ги изпечете в предварително загряна фурна до 220-230 градуса.

След това ги поръсете с пудра захар и смлени орехи по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар