Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Супа със свинско месо без застройка

Супа със свинско месо без застройка

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534904181k1
Супа със свинско месо без застройка
Снимка: Теодора Иванова Каменова
1 / 2
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вадете големите лъжици, защото от тази вкусна супа няма как да се яде по малко"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г с кости, трябва да преобладава месото
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 главичка
  • печурки - 5 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • риган
  • джоджен
  • магданоз
  • оцет - или лимонов сок
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво месото и го сложете в тенджера с 2 л вода. Щом кипне, махнете пяната и варете, докато месото започне да се отделя от костите.

Тогава извадете месото и прецедете бульона, защото може да се е откъснало малко парче кост при варенето или да е останало от пяната.

Докато месото изстива, за да можете да го обезкостите и нарежете или накъсате на малки парченца, то сложете в прецедения бульон да се варят рендосаната главичка лук и рендосания морков, както и нарязаните на ситно гъби. Когато те омекнат и сте готови с месото, прибавете и него, домата на ситни кубчета, солта и поне по една щипка от подправките - черен пипер, чубрица, джоджен, риган.

Оставете на умерен огън поне 15 минути, за да се смесят ароматите на продуктите и подправките. Най-последно добавете фидето и гответе според описанието на опаковката, ако е тънко - 7 минути е достатъчно и отдръпнете от огъня. Сложете оцет или лимонов сок, маслото за разкош, а при поднасяне- пресен магданоз.

Забележка: За вкуса на супата е важно да има и кости, не само месо. Хубаво е и да не се долива вода, но ако изкипи прекалено, долейте още, докато се вари месото. Ако месото е по-тлъсто, може да пропуснете маслото.

Надявам се да ви хареса моето предложение за свинска супа в студените зимни вечери. У нас много се цени.

Супата със свинско месо без застройка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка: